Hovedside | Om oss | Utøvere | Konserter og prosjekter | Musikk | Styret | Kunstnerisk råd | Forum | Kontakt oss | Konsertprogram | Prøveplaner | Ledige stillinger | Prosjektbeskrivelser |
Nyhetsarkiv

For siste nytt, se Hovedside

KYSTENS IMPROMPTU
(30.6.2016) Helgeland Sinfonietta presenterer et nytt norsk-russisk prosjekt «Kystens Impromptu».
Dette er en musikalsk historie om en stor fugl "Kiaya-yo", som bor på kysten i Nordkalotten. Historien beretter om sorg, lengsel, kjærlighet, drøm, oppfyllelser og frihet. Den er skapt av 2 utøvere fra Helgeland og 2 fra Russland. De har bakgrunn både i klassisk, folk og rytmisk musikk. Felles for alle 4 medvirkende er at de bor ved kysten på forskjellige geografiske steder som har sine musikktradisjoner som møtes her og danner en fargerik oppsetning av folkemusikk med jazzpreg. «Impromptu» betyr «på stående fot» eller improvisert, og er en musikalsk komposisjon i fri form som passer perfekt til det nyskapende kunstverket. Musikerne ble inspirert av hverandres kulturer og presenterer resultatet på festivalen Hemnesjazz. Etterpå framføres «Kystens Impromptu» i Russland.
I forkant av festivalkonsert spiller musikerne to lunsjkonserter «Magisk musikk ved kysten» i Mo i Rana og i Mosjøen. Hovedmålgruppen for disse konsertene er eldre folk som inviteres til å komme med noen favorittmelodier som kan bli en del av konsertprogram. Da spiller musikere til allsang som er valgt av publikum. Det vil bli en kombinasjon av en del program som er ukjent for publikum og en del med ønskesanger for felles framføring.
Alle konsertene er et samarbeidsprosjekt i regi av Helgeland Sinfonietta og med økonomisk støtte fra Barentssekretariatet og Nordnorsk Jazzsenter.

Utøvere/musikere:
Håkon W. Skog Erlandsen/Rana fra i Mo i Rana, frilanser, spiller saksofon og andre instrumenter.
Geir Allan Reitan fra Brønnøysund, distriktsmusiker ved Brønnøy Kulturskolen, spiller tangenter, tromme, trekkspill.
Vladislav Demin fra Russland/Petorzavodsk musiker på fiolin, fløyter og andre instrumenter.
Nikolaj Zamozdra fra Russland, musiker på bass/kontrabass, og gitar med lang erfaring som jazzmusiker.

Framføringer:
«Magisk musikk ved Kysten»:
4.august kl.12.30 i Mo Bo- og servicesenter
5.august kl.12.00 på Kulturverkstedet i Mosjøen

«Kystens impromptu»
5.august kl.18.00. i Hemnes kirke under festivalen Hemnesjazz.
les konsertomtaler i avisa Hemnesværingen og i Rana Blad på vår facebookside

Norsk-russisk kammerorkester med Arvid Engegård
(10.2.2016) Helgeland Sinfonietta presenterer
Grenseoverskridende musikk: Norsk-russisk kammerorkester med Arvid Engegård som solist og kunstnerisk leder.

Helgeland Sinfonietta er svært glade for å ha fått fiolinisten Arvid Engegård til å lede dette prosjektet! Vi viderefører suksessen fra et liknende orkesterprosjekt høsten 2014: «Skjebnen, kjærligheten og gylne fjær». Denne gangen presenterer vi noe av den fineste musikken som er skrevet for strykeorkester, av bl.a. Bach, Mozart og Stravinskij. Solister er Eli Margrethe Hemma (trompet) og Arvid Engegård (fiolin).
Orkesteret består av distriktsmusikere fra Vefs-Ensemblet og KammaRana og andre profesjonelle musikere og musikkstudenter fra Helgeland og Petrozavodsk. Noen unge talenter får også delta og oppleve kammerorkesterspill på høyt nivå, gjennom samarbeid med Strykekameratene i Rana, Vefsn Unge Strykere og Alstahaug og Leirfjord strykeorkester.

Publikum kan glede seg til å høre orkesteret under ledelse av en av Norges mest profilerte fiolinister, boltre seg i musikk av de store mestrene!

Prosjektet gjennomføres 11.-15.mars i Rana, Alstahaug/Leirfjord, Vefsn.
Konserter:
13.mars kl.18.00 Mo i Rana/Ytteren kirke
14.mars kl.10.00 for DKS/Ytteren kirke
14.mars kl.18.00 Sandnessjøen kirke
15.mars kl.13.00 Vefsn DKS/Ungdomslokalet
15. mars kl.18.00 Mosjøen/Ungdomslokalet

Arrangør: Rana kulturskole i samarbeid med lokale arrangører:
Rana Strykekameratene, Alstahaug og Leirfjord strykeorkester, Vefsn Unge Strykere.

LYTT PÅ NYTT med Bodvar D. Moe
(8.12.2015) ”LYTT PÅ NYTT - veko”, som i 2016 foregår i tidsrommet 1. - 5. februar, har vært arrangert årlig siden 2003. Festivalen har fokus på samtidsmusikk og er et samarbeid mellom Helgeland Sinfonietta, Vefsn-Ensemblet, Vefsn Kulturskole, Musikklinjen ved Mosjøen Videregående Skole, Institutt for musikk ved NTNU, Komposisjonslinjen ved Norges Musikkhøgskole, Nord Universitet og Ny Musikk - Nordland.

I 2016 har vi invitert Bodvar D. Moe som festivalkomponist og gjesteforeleser. Bodvar D. Moes komposisjoner spenner over et vidt felt, fra viser og sanger til kammermusikk, filmmusikk, scenemusikk, balletter, musikaler, opera og store orkesterverk. Mange verk er bestillinger fra orkestre, ensembler, teatre osv. fra hele landet, og de er blitt spilt på konserter over hele Europa. Hans musikk er også framført flere ganger på radio og TV. Flere av verkene er representert i Norsk Musikkinformasjons arkiv og er tilgjengelig derfra.

Under LYTT PÅ NYTT er det lagt opp til urframføring av et bestillingsverk finansiert av Norsk Kulturråd samt flere av hans andre komposisjoner og han vil ellers lede work-shop i komposisjon og ha åpne forelesninger.

OPERAFEST I KULTURBADET
(1.9.2015) Det er med stor glede vi kan innby til skikkelig operafest med høydepunkter fra operaens, operettens og musikalens verden i Kulturbadet i Sandnessjøen fredag 25. september.

Helgeland Sinfoniettas rutinerte musikal- og operamusikere, operakoret, stjernesolistene Nina Gravrok, Solveig Jaziri, Helge Rønning og Trond Halstein Moe, inntar storsalen i det nye kulturhuset under ledelse av kapellmester, operaprofessor og Helgeland Sinfoniettas kunstneriske leder, Nicholas Carthy.

Det serveres et velvalgt knippe soloarier, duetter, terzetter, kvartetter og korpartier som virkelig kan kalles høydepunkter fra de store verdensoperaene; Fra Figaros bryllup til Porgy and Bess, Don Giovanni og La Boheme, og mye, mye mer. Det blir drama og lidenskap, krangel og kjærlighet, akkurat slik som det skal være når de store stemmene setter hverandre stevne.

Messingkvintett
(13.5.2015) 21. Mai kl 1200 i Mo Kirke, Mo i Rana
21. Mai kl 1800 i Kammersalen, Mo i Rana.
22. Mai kl 1200 på Kulturverkstedet, Mosjøen.
For første gang på lenge har i år Helgeland Sinfonietta den store gleden av å presentere en konsert med Messingkvintett. Dere får høre den fantastisk flotte klangen fra trompeter, horn, trombone og tuba i variert og flott musikk.

Operafest i Tiendebytte
(16.9.2014) Operafest i Tiendebytte er allerede en populær tradisjon og nå er det igjen klart for festforestilling i Mosjøen Kulturhus. Sangsolistene Solveig Lagos Andersen, Siv Oda Hagerupsen, Helge Rønning og Håvard Stensvold, Operakoret og Helgeland Sinfonietta under ledelse av Nicholas Carthy byr på det beste fra en rekke populære musikaler, operetter og operaer. Lørdag 20. september kl 18:00 i Mosjøen Kulturhus. Velkommen!

Operafest i Brønnøysund
(16.9.2014) Etter braksuksess i fjor, er det igjen klart for Operafest i Brønnøysund. Når vi innbyr til festforestilling på Forsamlingslokalet i Sørbyen, satser vi på at operafeberen smitter blant musikkelskere på Sør-Helgeland. Sangsolistene Solveig Lagos Andersen, Siv Oda Hagerupsen, Helge Rønning og Håvard Stensvold, Operakoret og Helgeland Sinfonietta under ledelse av Nicholas Carthy byr på det beste fra en rekke populære musikaler, operetter og operaer.
Søndag 21. september kl 17:00, Forsamlingslokalet Brønnøysund.
Velkommen!

Skjebnen, kjærligheten og gylne fjær
(24.8.2014) se opptak Helgeland Sinfonietta med en internasjonal symfonisk konsertforestilling
Gjør deg klar for en musikkopplevelse av de helt store! I september samler vi musikere fra fem land til et 70-manns orkester. Og ikke nok med det - musikken vi skal spille er noe av det flotteste som er skrevet for symfoniorkester!
Beethovens «Skjebnesymfoni» trenger kanskje ingen nærmere presentasjon. Den er et av musikkhistoriens aller mest kjente og høyest elskede verk. Fra den dramatiske åpningen med «skjebnen som banker på døren», til en triumferende og storslått finale, tar den oss med på en reise gjennom de fleste menneskelige emosjoner.
Russeren Igor Stravinskij var en av de største og mest særpregede komponistene i det 20. århundre. «Ildfuglen»-suiten er basert på musikken til balletten av samme navn. Den skildrer det russiske eventyret om Prins Ivan og den magiske Ildfuglen, og musikken er like magisk: Musikere elsker å spille Stravinskij, og det vil nok publikum merke!
Noe av den fineste norske musikken skrevet for orkester er signert Geirr Tveitt. Han er kjent og kjær for norske radiolyttere pga. sine vakre sanger, som «Vi skal ikkje sova bort sumarnatta», men han var også en meget dyktig orkesterkomponist. Fra hans «Hundrad hardingtonar» har vi valgt ut Bryllupssuiten, som spenner fra de vareste kjærlighetsærklæringer til rå humor i «Hardingøl».
Konsertene framføres:
21.september kl.19.00 i Gruben kirke
22.september kl.19.00 i Gruben kirke (dagskonserter for skoler og eldre)
23.september kl.18.00 Sandnessjøen STAMNESHALLEN (dagskonsert for skoler)
24.september kl.18.00 Fauske Idrettshall (dagskonsert for skoler)

Helgelandsk Midtsommernattsdrøm
(24.6.2014) Helgeland Sinfonietta og Toppenkurset byr på en midtsommernattsdrøm i Alstahaug kirke lørdag 28. juni kl 21:00 og Dolstad kirke søndag 29. juni kl 21:00. Solister er Elisabeth L. Turmo på fiolin og Lazar Miletic på bratsj. Elisabeth var nylig aktuell som solist med Nordnorsk Symfoniorkester og Lazar er nettopp tilsatt i MiNensemblet. Helgeland Sinfonietta har ved denne konserten en meget ungdommelig besetning. Musikkstudenter fra flere land sammen med noen av våre egne distriktsmusikere spiller under ledelse av vår kunstneriske leder, Nicholas Carthy. Programmet er nordisk og lett sommerlig sammensatt med Carl Nielsen fra Danmark, Kurt Atterberg fra Sverige, Jean Sibelius fra Finland og vårt eget største musikalske bidrag til verdensmusikkarven, Edvard Grieg. Velkommen!

NORDISK HARMONI Jubileumsturné 1814-2014
(11.3.2014) I anledning 200-års jubiléet for Norges Grunnlov i 2014, ser Helgeland Sinfonietta med skråblikk på norsk musikk, historie og samfunnsliv i dette tidsspennet. Vi tar for oss kjente og mindre kjente musikkskatter fra forskjellige gullaldre og setter det hele sammen i en kavalkade med humor og ironi, men også med ettertenksomhet og alvor. les mer

Internasjonalt Symfoniorkester høsten 2014
(11.3.2014) Helgeland Sinfonietta har under planlegging en større produksjon "Skjebnen, kjærligheten og gylne fjær - en internasjonal symfonisk konsertforestilling" i samarbeid med våre naboland Sverige, Island og Russiske Karelen. les mer under Prosjektbeskrivelser

SORGEN DÆNSE
(5.12.2013) Spennende nyproduksjon på nyåret 2014!
”Sorgen dænse på ælven i mårråssol”
Dikt, solotuba, piano og strykekvartett
Forfatter: Ove Røsbak, Tubaist: Geir Løvold, Komponist: Egil Kapstad og Helgeland Sinfonietta
Dette er en produksjon i spenningsfeltet mellom ord og musikk. Dikt og tekster står fint alene. Det samme gjør musikken. Men kan musikken beskrive diktene? Og kan teksten fremheve og berike musikken? Rører ord ved følelser på samme måte som melodien? Kan ord og musikk kommunisere med hverandre? Hvilke fellesnevnere har ordene og musikken? Kanskje det er i pausene, i overgangene det sterkeste kunstneriske uttrykket fins? Ord går over i musikk og tilbake, musikk går over i ord og tilbake, men i de fineste øyeblikkene er det stillheten som taler. Det er det denne produksjonen handler om.

"Klassisk scéne" Mosjøen Kulturhus torsdag 30. januar, Petter Dass Muséet Alstahaug lørdag 1. februar, "Klassisk i kammersalen" Moi Rana søndag 2. februar

Operafest på Tiendebytte og i Brønnøysund
(1.10.2013) Årets to forestillinger med operafest i Tiendebytte ble en ubetinget suksess. Både i Mosjøen Kulturhus og i Forsamlingslokalet i Brønnøysund var det høy stemning. De fire solistene Nina Gravrok, Solveig Lagos Andersen, Helge Rønning og Håvard Stensvold sammen med kapellmester Nicholas Carthy og Helgeland Sinfonietta mottok stående ovasjoner fra et stort og feststemt publikum.
HA skriver
BA skriver

Mest Mozart
(28.6.2013) Helgeland Sinfonietta i samarbeid med Helgeland Museum på Dønna og Toppenkurset inviterer til konserter med Mest Mozart i Dønnes kirke lørdag 6. juli og Mosjøen Kulturhus søndag 7. juli. Det blir fløytekonsert i G-dur med vår egen stjernefløytist Saska Cvijanovic. Så får vi også høre den sprudlende 29. symfoni i A-dur av den evigunge Wolfgang Amadeus. På programmet står også en riktig solblomst i nordisk musikk, Dag Wiréns serenade for strykere. Velkommen!

LYTT PÅ NYTT 10-års jubileum
(19.1.2013) Tro det eller ei, men i 2013 er LYTT PÅ NYTT 10 år. På latterlig lave budsjett har vi etablert en av landsdelens viktigste arenaer for nyskapende musikk. Vi synes det er på sin plass å feire dette med en storslått jubileumskonsert i Mosjøen Kulturhus. Dette innleder også 30-års jubiléet for Musikklinja ved MVS som vil bli markert med en rekke arrangement i løpet av jubileumsåret.
Ved denne jubileumskonserten vil vi både trekke fram noen av de tallrike komposisjonene som har sett dagens lys fra starten av LYTT PÅ NYTT, pluss at vi gir rom for en komponist-debutant. Høydepunktet under konserten blir det nyskrevne verket "Passacaglia" av årets festivalkomponist Jon-Willy Rydningen. Her medvirker Musikklinjekoret ved Mosjøen VGS i samspill med Helgeland Sinfonietta under ledelse av Nicholas Carthy. Velkommen!

Klart for Messias på Mo og Hemnes
(6.11.2012) Sammen med Båsmokoret setter vi opp Georg Friedrich Händels oratorium Messias 8. - 11. november. Dirigent er Tor-Petter Aanes. Lørdag er det konsert i Hemnes kirke kl 18:00. Søndag er det to konserter i Ytteren kirke, kl 17:00 og 20:30. Velkommen!

Operafest i Tiendebytte
(5.9.2012) Kom og opplev perler fra operaens fantastiske musikalske univers i Mosjøen Kulturhus under årets Tiendebytte. Kulturhusets nyoppusede storsal omskapes til en operasalong som hensetter tankene til de store verdensmetropoler. Våre strålende operasangere Solveig Lagos Andersen, Helge Rønning og Tor Petter Aanes byr på utdrag fra de folkekjære operaene Carmen av Bizet, Den glade enke av Franz Lehar, La Traviata av Verdi, Porgy and Bess av Gershwin, Don Giovanni av Mozart og mye, mye mer. Vefsn-Ensemblets rutinerte musikal- og operamusikere sammen med basskongen Svein Haugen utgjør orkesteret. Kapellmester er operaprofessor og Helgeland Sinfoniettas kunstneriske leder, Nicholas Carthy.

Mosjøen Kulturhus
Lørdag 22. september kl 18:00
Bill. kr. 200,-/100,-

Barentstoner Helgeland - Petrozavodsk
(20.5.2012) Blåseensembleprosjekt med profesjonelle musikere fra Nordland/Norge og fra Karelen/Russland.
Helgeland Sinfonietta har gjennomført mange prosjekter og har god erfaring med regionalt samarbeid. Denne gangen vil spilleglede av musikk for blåsere stå i fokus.
Ensemblet bestå av musikere fra KammeRana, MiNensemblet og Karelenes Filharmoni i Petrozavodsk (Russland).
Prosjektet videreutvikler kultursamarbeid av høy kvalitet i Barentsregion. Den populære blåsemusikken får ny dimensjon ved å kombinere blåsekvintett og perkusjonsinstrumenter. Ukjent norsk og russikk musikk for blåseensemble skal gjøres kjent for bredt publikum i Norge og i Russland. På konsertene urframføres bl.a. nykomponert verk ”Sonatina - For Wind Quintet” av Ulf Skjæran - Nord Norsk komponist og musiker. Konsertprogrammet vil bli til inspirasjon både for utøvere og publikum som vil oppleve både tradisjonell og nyskapende musikk. På konserten i Kammersalen i Mo i Rana onsdag 6.juni kl.18.00 inviteres eldre gratis. Deres besøk blir sponset av Den kulturelle Spaserstokken i Rana.
I Alstahaug og i Mo i Rana spiller prosjektensemblet sammen med Alstahaug Skolemusikk og Mo Hornmusikk. Den fantastiske perkusjonisten Valery Bobkov fra Karelenes Pfilarmonien blir solist på marimba og xylofon. Lørdag 9 juni gjennomføres master class for slagverk og percusjon i Mo i Rana i Kammersalen kl.11.00-14.00. Master class er åpen for alle interesserte.
Medvirkende musikere:
Anne- Guri Frøystein – fløyte, musikalsk prosjektleder
Håvard Nordheim - klarinett
Ketil Pedersen - obo
Valery Sorokin - horn
Valery Dziubuk - fagott
Valery Bobkov - slagverk, perkusjon, rytmeinstrumenter
Prosjektarrangementer:
Onsdag 6.juni
18.00 KAMMERSALEN i Mo i Rana
Torsdag 7 juni
11.30 LEIRFJORD SKOLE
19.30 ALSTADHAUG Skolemusikk
Fredag 8 juni
12.00 Kulturverkstedet i Mosjøen
Lørdag 9 juni:
11.00-14.00 Masterclass slagverk og percusjon ( Kammersalen Mo i Rana)
17.00 Konsert med Mo Samfunnssal Aulane Moheia.
Arrangør:
Helgeland Sinfonietta med prosjektansvar av Rana Kulturskole
i samarbeid med: MiN, Alstahaug Skolemusikk, Mo Hornmusikk, Karelens Filharmoni.
Støtte:
BarentsKult ved Barentssekretariatet og Nordland fylkeskommune

Årsmøte i Helgeland Sinfonietta torsdag 26. april
(26.3.2012) Helgeland Sinfonietta avholder årsmøte torsdag 26. april 2012 på Kulturverkstedet i Mosjøen. Møtet starter kl 09:30 med drøfting av strategiplan for Helgeland Sinfonietta. Selve årsmøtet settes kl 11:00 og berammes ferdig senest kl 13:00.
Rett til deltagelse på årsmøtet med tale og forslagsrett har utøvere som har deltatt i minst en av Helgeland Sinfoniettas produksjoner det siste året, kommunale ledere med overordnet ansvar for kulturskolene, ansatte med musikalsk utøverdel ved kulturskolene på Helgeland, samt rektorer og musikalske produsenter ved kulturskolene. Saker som skal opp på årsmøtet må være styret i hende 2 uker før møtet. Sakspapirer sendes ut senest 1 uke før møtet. Velkommen!

LYTT PÅ NYTT - SUKSESS
(4.2.2012) Konserten med Helgeland Sinfonietta under Lytt på Nytt, hvor Roar Engelberg urframførte Henning Sommerros panfløytekonsert, ble en stor suksess. De unge musikklinjeelevene Øyvind Berg, Sondre Myhre, Simon Almås og Carl Ninian Wika fikk også sine nye komposisjoner urframført til stor begeistring hos et tallrikt publikum. Les HA's omtale.....

LYTT PÅ NYTT
(10.1.2012) Henning Sommerro er festivalkomponist under årets Lytt på Nytt som foregår i tidsrommet 30. januar - 3. februar. Helgeland Sinfonietta under ledelse av Nicholas Carthy urframfører hans konsert for pan-fløyte og sinfonietta. Solist er Roar Engelberg.

LYTT PÅ NYTT - 2012

Mandag 30. januar
19:30 Kulturverkstedet
Møt komponisten Henning Sommerro

Tirsdag 31. januar
19:30 Dolstad kirke
"Orgel Pluss EN"
Konsert med Saska Cvijanovic - fløyte, Simon Almås - trombone, Peder Elias Strandjord - tuba, Øivind Mikalsen, Anders Jarmund og Henning Sommerro - orgel

Onsdag 1. februar
19:30 Aulaen MVS
Nytt og uhørt med Musikklinja, Henning Sommerro m,fl.

21:00 Festivalkro på Gilles, vertskap: 3 MU
BWS Jamsession

Torsdag 2. februar
19:30 Mosjøen Kulturthus
"Klassisk Scene" Konsert med Helgeland Sinfonietta dir. Nicholas Carthy
solist: Roar Engelberg, Konsert for Pan-fløyte og sinfonietta av Henning Sommerro (urframføring)
Billetter

21:00 Festivalkro på Gilles, vertskap: 1MDD & 2MU
BWS Jamsession

Fredag 3. februar
12:00 Lunsjkonsert på Kulturverkstedet

Konsertprogrammene oppdateres her...

Følg LYTT PÅ NYTT på Facebook


SEXTUOR med blåsere og klavér
(5.10.2011) I uke 43 blir det konserter med blåsekvintett og klavér i Brønnøysund og Mosjøen
Hovedverket er Sextuor pour Piano et quintette á vent av Francis Poulenc.

Håvard Vegge overtar
(5.10.2011) Etter at Knut Solberg fant å måtte fratre engasjementsstillingen som prosjektleder/produsent, har Håvard Vegge nå sagt seg villig til å fullføre arbeidet. Hovedoppgaven blir å ferdigstille prosjektrapporten som har som målsetting gjennom Helgeland Sinfoniettas organisasjon, å etablere en god og bærekraftig struktur for musikksamarbeidet på Helgeland med forankring i så mange kommuner som mulig. Bidra til å bygge opp Helgeland Sinfonietta til en egen stiftelse med permanent støtte fra kommunene på Helgeland, Nordland Fylkeskommune og Staten. Håvard er utdannet filolog med hovedfag i russisk, han har musikkpedagogisk kandidatstudium og utøvende masterstudium i fløyte fra Norges Musikkhøgskole, Han har vært tilsatt som distriktsmusiker i Vefsn og kjenner hele Helgeland godt. Senere har han arbeidet som produsent for Bodø Sinfonietta og Nordnorsk Symfoniorkester. Nå er Håvard Vegge tilsatt i studieadministrasjonen ved Norges Musikkhøgskole.

LA CREATION DU MONDE
(1.9.2011) Darius Milhauds mesterverk "La creation du monde" står på programmet når Helgeland Sinfonietta og MiN ensemblet har samproduksjon under Musikkfest i Tiendebytte. les mer...

Barokk sanntid
(5.7.2011) Turnéen "Barokk sanntid" hvor Instrumentbanken Helgelands nybygde flamske 2 manuals cembalo får sin virkelige innvielse, starter på Nesna 5. august. På programmet står bl.a. Brandenburgkonsert nr. 5 av J. S. Bach.
Rana Blad's anmeldelse

Årsmøte i Helgeland Sinfonietta onsdag 27. april
(19.3.2011) Helgeland Sinfonietta avholder årsmøte onsdag 27. april 2011 kl 10:00-12:00 på Kulturverkstedet i Mosjøen.
Rett til deltagelse på årsmøtet med tale og forslagsrett har utøvere som har deltatt i minst en av Helgeland Sinfoniettas produksjoner det siste året, kommunale ledere med overordnet ansvar for kulturskolene, ansatte med musikalsk utøverdel ved kulturskolene på Helgeland, samt rektorer og musikalske produsenter ved kulturskolene. Saker som skal opp på årsmøtet må være styret i hende 2 uker før møtet. Sakspapirer sendes ut senest 1 uke før møtet. Velkommen!

Konferanse på Alstahaug 11. april AVLYST/UTSATT!!!
(19.3.2011) Kulturskoler på Helgeland inviterer politikere, rektorer i kulturskolene, distriktsmusikere og andre tilsatte/interesserte til konferansen "Det profesjonelle musikkliv på Helgeland frem mot 2020. Tid: 11. april 2011 kl. 11-15.30 Sted: Petter Dass-museet, Alstahaug 

Presenterer Helgelandsmodellen på Island
(18.2.2011) Styreleder for Helgeland Sinfonietta, Trond Wika, er en av innlederne ved konferansen "Menning í dag, menning á morgun?" i Akureyri på Island. Under temaet "the link between cultural and pedagogical establishments" presenteres distriktmusikerordningen med hovedvekt på samarbeidet om større produksjoner, som også involverer studenter, realisert via Helgeland Sinfonietta.

Lytt på Nytt vel i havn
(7.2.2011) Årets utgave av Lytt på Nytt er avsluttet med særdeles vellykket kunstnerisk resultat. Musikere, komponister og publikum er mange opplevelser rikere. Allerede er åplanleggingen av neste års festival igang.

URFRAMFØRINGER UNDER LYTT PÅ NYTT
(1.2.2011) Ferstivalkomponist Wolfgang Plagge står på programmet med urframføring under konserten med Helgeland Sinfonietta & Vefsn-Ensemblet onsdag i Lytt på Nytt - veko. Det gjør også Ulf Skjæran og musikklinjeelevene Max Mikalsen og Peter Mortenen Steinholt. Eller presenteres musikk av Toru Takamitsu, György Kurtag og Bohuslav Martinu. Dirigent er Nicholas Carthy.

Møt komponisten
(30.1.2011) Vi inviterer til et møte med komponisten Wolfgang Plagge på Kulturverkstedet mandag kveld under Lytt på Nytt – veko. Plagge er, helt fra sin sensasjonelle debutkonsert tidlig på 70-tallet, kjent både som en av landets fremste pianister og komponister. Gjennom programmene “Landeplage” og “Plag Plagge” har han også nådd et stort publikum som populær musikkformidler når han gjør musikalske gåter forståelige for den vanlige musikkelsker. På Kulturverkstedet vil vi oppleve Plagge i fri dressur. Kom og la deg overraske og begeistre!

Lytt på Nytt 2011
(11.1.2011) Det er snart klart for den årlige "Lytt på Nytt - veko" og som vanlig byr den på mange spennende nye lytteopplevelser. Wolfgang Plagge er årets festivalkomponist og byr bl.a. på urframføring av Canticle X op. 160, som er bestilt til anledningen. Helgeland Sinfoniettas kunstneriske leder, Nicholas Carthy, kommer for å lede framføringen av dette samt flere andre nyere komposisjoner.

Smeltedigelen med Bodvar D. Moe i Rana
(3.11.2010) "......og musikken var av Bodvar Moe" var en av de store satsningene under Smeltedigelen. Helgeland Sinfonietta medvirket ved urframføring av slagverkskonserten "A giant step" med Nasra Ali Omar som solist. Klassikeren "Skjømmingsmesse" ble også innspilt på plate etter konsertene. Ranna Blad skriver:Strålte etter urframføring
Nordmenn er heldige

ORGELKONSERTER UNDER TIENDEBYTTE
(10.9.2010) Kjersti Nilsen Wachter er solist og Thomas Rimul dirigerer når Helgeland Sinfonietta framfører to orgelkonserter under Tiendebytte. Dolstad kirke innvier nytt orgel med en hel orgelfestival som ledd i årets Tiendebytte. Ved avslutningskonserten framfører Helgeland Sinfonietta Konsert for orgel, strykere og pauker av Kjell Mørk Karlsen og Konsert for orgel, messingblåsere og pauker av Francis Poulenc.

Begeistring i Mosjøen
(6.6.2010) Helgeland Arbeiderblads journalist var begeistret over Tornerose i Mosjøen. Les mer og se bilder fra forestillingen...

Suksess med Tornerose
(5.6.2010) Fem velfylte saler på Mo i Rana og i Mosjøen og stående ovasjoner fra et begeistret publikum er statusen etter storoppsetningen med balletten Tornerose. Les hva Rana Blad skriver om forestillingen:

På tåhev for ballettsamarbeid
(25.3.2010) Les hva Rana Blad skriver om Tornerose
... og HA

Tornerose
(19.3.2010) Helgeland Sinfonietta setter opp balletten Tornerose av Tsjaikovskij i samarbeid med Balletten ved Petrozavodsk Statlige Musikkteater i Russland. Forestillinger på Mo i Rana og i Mosjøen 2. - 4. juni 2010.
les mer...

Bjørn Alterhaug er årets festivalkomponist under LYTT PÅ NYTT - VEKO
(18.1.2010) Høvdingen, som Bjørn Alterhaug blir kalt innen norsk jazz, er årets festivalkomponist under Lytt på nytt - veko som foregår i tidsrommet 1. - 5. februar. Han vil bl.a. bidra med et nyskrevet verk som urframføres av Vefsn-Ensemblet. Dessuten gir han en åpen forelesning ved siden av at han underviser i komponering, arrangering og improvisasjon.

Ledig stilling som Prosjektleder/Produsent
(6.12.2009) Ledige stillinger

Bilder fra Nordlandsturnéen
(17.8.2009) ut på tur....

Flott mottakelse på Hemnesberget
(9.8.2009) En fullsatt aula tok imot Helgeland Sinfonietta og Markens grøde på Hemnesberget torsdag 6. august. I et Hemnes i jazz-stemning og badet i solskinn valgte et tallrikt publikum å sette seg inn i kinomørket for å oppleve film- og musikkunst fra 20-tallet. Også Rana Blads reporter lot seg begeistre....

Storslagen opplevelse
(5.8.2009) Framføringen av Markens grøde Mosjøen Kulturhus tirsdag kveld ble en stor suksess. Publikum var tydelig grepet og belønnet Helgeland Sinfonietta og dirigent Nicholas Carthy med stående applaus. HA's utsendte, Snorre Sjøvoll, lot seg også begeistre...

Markens Grøde til Hamsunsenteret
(5.7.2009) 7. august framfører Helgeland Sinfonietta Markens grøde ved Hamsundagene på Hamarøya som ledd i åpningen av det nye Hamsunsenteret. Før det skal vi stå for pre-åpning av Hemnesjazz i aulaen på Hemnesberget den 6. august kl 16:00. Vår Nordlandsturné starter med to forestillinger i Mosjøen Kulturhus tirsdag 4. og onsdag 5. august. Foreløpig plan ligger under prøveplaner

SUKSESS FOR HELGELAND SINFONIETTA MED ”MARKENS GRØDE” I SERBIA.
(16.6.2009) Helgeland Sinfonietta er nylig kommet tilbake fra turné i Serbia med oppføringer av “Markens grøde” i samarbeid med kammerorkesteret “Royal Strings of St. George” fra Beograd. Dirigent var Thomas Rimul. Musikere fra KammeRana og Vefsn-Ensemblet dannet grunnstammen i det sammensatte orkesteret.
Kunstverket ble nå framført som åpning ved Den Internasjonale Nitrate Filmfestival i Beograd. SAVA CENTAR, samme sted hvor den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix ble avholdt i 2008, var arena og ga musikken og filmen helt optimale forhold og publikum en opplevelse som resulterte i strående ovasjoner. I Serbia ble det også framført i Gornji Milanovic og Nis. Dessuten avholdt Helgeland Sinfonietta konserter med norsk musikk i Kikinda, Krusjevac, Nis og ved Det Norske Hus i Gornji Milanovac - alt som ledd i 40-års jubileet til Norsk-Jugoslavisk Samband.

SAVA CENTAR Beograd

Under den grønne gren
(30.5.2009) Barokkonsert med Helgeland Sinfonietta.
Pinseaften 30. mai kl. 12:00 på Hurtigruteskipet Trollfjord kl. 15:00 Alstahaug kirke
2. Pinsedag kl 20:00 Mo kirke, Mo i Rana
Under den grønne gren inneholder musikk fra 1700-tallet, perioden som går under navnet barokken. Barokken preges av lettlivet, lystig, sanselig og inderlig musikk der teksten gjerne males konkret i tonene. Inspirasjon fra dansemusikk og opera er tydelig. Mange av sangene som ensemblet har valgt bruker naturen som inspirasjon og tema. Blant annet Under the Greenwood Tree av den engelske komponisten Thomas Arne. Teksten er her av Shakespeare. Ellers er det kjente komponistnavn, de to store Johann Sebastian Bach og Georg Friedrich Händel.
Helgeland Sinfonietta består for anledningen av Wenche Maria Jentoft (sang), Sjur Berglann (blokkfløyte), Trond Wika (fiolin), Elin Korneliussen (cello) og Tove Sjåfjell (cembalo). Musikerne er til daglig stasjonert i Trio Nesna, KammeRana og Vefsn-ensemblet som distriktsmusikere, men benytter anledningen til å spille sammen over kommunegrensene.

Drøm og store ord
(6.5.2009) Musikere fra Trio Nesna, Vefsn-Ensemblet og KammeRana samarbeider i Helgeland Sinfonietta om urframføring av sangsyklusen “Drøm og store ord” av Kjell Joar Petersen-Øverleir. Komponisten medvirker selv på kontrabass.Tekstene er av Sissel Brean.
Programmet blir framført torsdag 7. mai kl 20:00 på Nesna nye skole, fredag 8. kl 12:00 på Kulturverkstedet i Mosjøen og kl 20:00 i Kammersalen på Mo i Rana.

Årsmøte
(20.4.2009) Det avholdes årsmøte i Helgeland Sinfonietta onsdag 29 april kl 10:00 - 12:00 på Kulturverkstedet i Mosjøen. Saksliste utsendes 22. april.

Markens Grøde til Serbia
(20.2.2009) 8. -15. juni drar Helgeland Sinfonietta til Serbia hvor vi i samarbeid med Royal Strings of St. George setter opp filmmusikkforestillingen Markens Grøde ved den internasjonale Nitrate filmfestival i Beograd med påfølgende turné til Cacak, Nis, Gornji Milanovac og Novi Sad.

Lytt på Nytt - veko 2009
(16.1.2009) Det blir mye nytt under årets Lytt på Nytt - veke. Urframføring av operaen "Saturn Rings" og nyskrevet saxofonkonsert finner du på et spenstig festivalprogram.

God Jul og godt nyttår
(25.12.2008) Vi ønsker alle medspillere en velsignet julehøytid og et kreativt godt nytt musikkår!

Helgeland dårlig ut på statsbudjettet
(8.10.2008) Med skuffelse måtte vi nok en gang oppleve at alle statlige kroner på musikkfeltet til Nord-Norge havnet nord for Saltfjellet. I så henseende er vi visstnok ikke ansett som verdige trengende. Vi gratulerer våre kollegaer i Bodø med vinnerloddet! Historieløst!!!

Skjømmingsmesse til ettertanke
(29.9.2008) Skjømmingsmesse av Bodvar D. Moe var hovedverket da Helgeland Sinfonietta og Helgeland Kammerkor medvirket ved Kirkefest i Mo i Rana 26. september. Kveldsmessen i Mo kirke ble en særdeles fin opplevelse for utøvere og tilhørere. Det ble det også da samme programmet markerte avslutningen på årets Tiendebytte til Mikkelsmesse i Dolstad kirke søndag kveld. Snorre Sjøvold fra HA fikk gåsehud

Hardinger i 100
(29.9.2008) Programmet med 100-års jubilantene Geirr Tveitt og Olav H. Hauge som Helgeland Sinfonietta setter opp i samarbeid med KammeRana fikk svært god respons da turneén besøkte Kulturverkstedet i Mosjøen under Tiendebytte. HA's Asbjørg Sande var full av lovord

Storslått 50-års feiring
(25.9.2008) Lederen for Helgeland Sinfonietta fikk oppleve å bli skikkelig feiret da han rundet 50 forleden. Pressen var også på plass

Suksess med "Bilder fra en utstilling"
(25.9.2008) Helgeland Sinfoniettas oppsetning av "Bilder fra en utstilling" under Tiendebytte ble en stor suksess. Et lydhørt publikum på kvelds- og skoleforestilling satte åpenbart stor pris på musikken i kombinasjon med de originale bildene, animasjon, lysdisign og nykorreografert dans. les hva HA skriver

Tiendebytte 2008
(3.9.2008) Helgeland Sinfonietta er sterkt involvert også under årets Tiendebytte - Musikkfest i Mosjøen. "Bilder fra en utstilling", "Geirr Tveitt 100 år" og "Skjømmingsmesse" er alle oppsetninger hvor Helgeland Sinfonietta er med. Les mer...

Jubileumsturné 24. - 27. april
(9.3.2008) 17. april 1998 ble Helgeland Sinfonietta stiftet og 10-årsjubileet markerer vi med en turné som går til Mosjøen, Nesna, Mo i Rana og Brønnøysund. Med Dyrenes Karneval og Historien om Babar på programmet kan det bli minneverdige konserter for store og små. Med oss som forteller har vi Tove Kampestuen Heyerdahl og dirigent er Thomas Rimul. prøve- og konsertplan

Årsmøte
(9.3.2008) Årsmøtet i Helgeland Sinfonietta blir mandag 21. april kl 19:00 på Kulturverkstedet i Mosjøen. saksliste

Lytt på nytt 2008
(28.12.2007) Det blir "Komponistmøte Helgeland" når Lytt på nytt - veko går av stabelen i tidsrommet 28. januar - 1. februar. Dessuten legges det bl.a. opp til urframføring av bestillingsverket "Eikon" av Bjørn Howard Kruse.

Unge Solister fra Helgeland 2008
(23.9.2007) Søndag 2. mars er dagen for solistmønstringen "Unge solister fra Helgeland" denne sesongen. Det er 10-års jubileum for denne suksesshistorien som har gitt unge talenter med tilknytning til Helgeland mulighet til å opptre som solist med symfoniorkester. Søknadsfristen er 15. desember. les mer...


Tiendebytte - Musikkfest i Mosjøen
(11.9.2007) Helgeland Sinfonietta har ingen egenproduksjon under årets Tiendebytte, men programmet er likevel svært omfangsrikt og spennende. les mer...

Åpning av Petter Dass Museet
(23.8.2007) Åpningen av Petter Dass Museet er nå fastsatt til 20. oktober. I den anledning er Helgeland Sinfonietta bedt om å medvirke med Rolf Karlsens "Til Alstahaug".

Årsmøte
(19.3.2007) Fredag 20. april kl 1300 - 1500 avholdes årsmøte i Helgeland Sinfonietta på Kulturvekstedet i Mosjøen.

Suksess for LYTT PÅ NYTT
(2.2.2007) Lytt på nytt - veko 2007 er gått over i historien og vi kan notere oss for nok et vellykket møte med en markant samtidskomponist. Gjennom forelesninger, work-shops og konserter fikk musikere, lærere og studenter et inspirerende møte med Frode Fjelheims musikalske univers. HA skriver 2/2

Lytt på nytt 2007
(15.1.2007) Helgeland Sinfonietta arrangerer hvert år en ny-musikk-uke, ”Lytt på nytt”, i samarbeid med Vefsn-Ensemblet og musikklinja ved Mosjøen videregående skole. Denne ”uka” går over 5 dager fra 29. januar og har en norsk moderne komponist som utgangspunkt og samarbeidspartner. I år er denne samarbeidspartneren Frode Fjellheim. les mer...
HA skriver 31/1

Tilskudd fra UD/MIC
(13.12.2006) Til planlagt oppsetning av Markens grøde i Serbia har vi fått tilsagn om økonomisk støtte fra Utenriksdepartementet via Musikkinformasjonssenteret. Selv om tilskuddet bare dekker en mindre del av kostnadene, gir det et viktig signal til andre mulige samarbeidspartnere.

Unge Solister fra Helgeland
(25.11.2006) Neste års konsert med Unge Solister fra Helgeland går av stabelen i Mosjøen Kulturhus søndag 18. mars 2007. Søknadsfrist er 15. januar.
Søknad med innspilling av repertoaret sendes til Mosjøen Orkesterforening, boks 424, 8651 Mosjøen. Du må ha tilknytning til Helgeland. Som tidligere er det tre klasser: under 16 år, 16-19 år og 19-28 år. De som blir valgt ut som solister får dekket reise og opphold og et stipendium på kr. 3.000.-
Mer informasjon følger.

Frode Fjellheim
(12.6.2006) Til "Lytt på Nytt" i uke 5 2007 har Frode Fjellheim svart positivt på henvendelsen om å være festivalkomponist. Med sin store spennvide innenfor ulike genrer og sin tilknytning til sør-samisk tradisjonsmusikk vil Fjellheim være et spennende bekjentskap for både utøvere og publikum. Han har en omfattende verksliste som vil by på fine utfordringer for ulike ensemblesammensetninger.

Felles planlegging
(12.6.2006) KammeRana og Vefsn-Ensemblet hadde et konstruktivt planleggingsmøte i korgen fredag 9. juni. Temaet var mulige samarbeidprosjekt i sesongen 2006/2006 - både i mindre format og større produksjoner i regi av Helgeland Sinfonietta. Som første samarbeid ble det sett på mulige oppsetninger under Tiendebytte. Deretter var "Lytt på Nytt" - festivalen tema for programdiskusjonen. Senere kan Petter Dass - dagene og Festspillen i Nord-Norge være mulige arenaer for nye samarbeidsprosjekt.

Loch Shiel Spring Festival
(17.5.2006) I disse dager arrangeres Loch Shiel Spring Festival av våre venner i "The Scottish Highlands". Kammermusikkfestivalen arrangeres i år for 10. gang og har et omfattende og spennende program. Undertegnede er nettopp tilbake etter å ha hatt gleden av å medvirke sammen med Edinburg-kvartetten i oktetter av Mendelsohn og Gliere m.m. Trond Wika

Årsmøte
(3.3.2006) Årsmøte i Helgeland Sinfonietta er berammet til fredag 21. april kl 1300 på Kulturverkstedet i Mosjøen.saksliste finner du her...

Suksess i Skottland
(3.3.2006) Forestillingene med Markens Grøde under Mountain Film Festival i Skottland ble en ubetinget suksess. Samarbeidet med de skotske musikerne fungerte veldig bra og tilbakemeldingene fra arrangører og publikum har vært overmåte positive.

Konstruktiv idé-dugnad
(15.12.2005) Idé-dugnaden på Kulturverkstedet i Mosjøen 9. desember hadde god oppslutning og viste stort engasjement for å styrke Helgeland Sinfonietta som samarbeidsforum. Les mer...

Lytt på nytt 2006
(12.12.2005) "Lytt på nytt veko" 2006 er vel i havn. Dette nye tilskuddet på festivalfloraen er omfattet med stor interesse. Årets festivalkomponist, Bjørn H. Kruse, inspirerte musikere og elevene ved musikklinja med engasjerte forelesninger og work-shops.
Konsertprogram

Idé-dugnad fredag 9. desember
(29.11.2005) Vi inviterer til idé-dugnad på Kulturverkstedet i Mosjøen fredag 9. desember mellom kl 1400-1600. Musikere med tilknytning til Helgeland Sinfonietta, administrativ ledelse og andre samarbeidspartnere ønskes velkommen til kreativ diskusjon om framtidige prosjekt og hvordan vi kan bruke dette samarbeidsforumet enda bedre.

Unge Solister fra Helgeland obs! ny dato 2. april
(9.11.2005) Det er klart for nok en runde med Unge Solister fra Helgeland i april 2006. Etter at våre støttespillere nå har gitt klarsignal, er det duket for solistmønstring i Mosjøen Kulturhus søndag 2. april. Søknadsfristen er satt til 15. januar, så nå er det bare å sette igang med å innstudere soloprogrammet. I tillegg til Helgeland Sparebank, Rana Blad og Helgeland Arbeiderblad er nå HelgelandsKraft igjen med som sponsor for denne suksesshistorien.

Tiendebytte - Musikkfest i Mosjøen
(10.9.2005) Programmet til musikkfesten er også i år svært omfangsrikt. I tillegg byr festivalen på et mangfold av opplevelser for enhver smak. Les mer på www.tiendebytte.no

Til Skottland med Markens grøde
(1.9.2005) Helgeland Sinfonietta har mottatt invitasjon til å delta ved Mountain Film Festival i Skottland i tidsrommet 10. - 18. februar 2006. Det er stumfilmen Markens Grøde fra 1921 med den originale filmmusikken komponert av Leif Halvorsen som har vakt stor interesse hos våre naboer i vest. Musikken blir framført "live" som ledsagelse til filmen.

Balettmusikk under Tiendebytte
(10.8.2005) Balettmusikken til Pulcinella av Igor Stravinskij blir blant høydepunktene under Tiendebytte - Musikkfest i Mosjøen. På programmet kan vi også friste med "La revue de cuisine" av Bohuslav Martinu. Som dirigent har vi Øystein Jæger som er blant landets mest lovende yngre dirigenter.

Konkuranse i Moskva
(8.8.2005) Våre unge solister fra vårkonsertene, Nadja og Ljuba Kalmykovy, er uttatt til å delta ved en større musikkonkuranse i Moskva i tidsrommet 29. oktober til 4. november.

Rainbow Strings i Finland
(11.7.2005) Under navnet Nordland Strings deltok unge strykere fra Hattfjelldal, Sømna, Vefsn, Rana og Bodø med stor suksess ved Kihaus-festivalen i Finland i tidsrommet 3. - 10. juli. Deltakelsen var i regi av Rainbow Strings som er et samarbeid med liknende ungdomsorkestre i Sverige, Russland og fra nå av også Finland. Vefsn Unge Strykere var tilrettelegger for opplegget fra norsk side. Kihaus-festivalen samler nærmere 20 000 publikummere i løpet av 4 hektiske dager og de talentfulle norske ungdommene høstet stor begeistring både når de opptrådte alene og sammen med sine musikervenner fra våre naboland.

Opptak fra Nordheim konsert
(24.6.2005) Både for publikum og medvirkende ved Norheim konserten under Ny Musikk uka i januar ble det minne for livet. Fred Endresen fra Studio Nord, som var lydteknisk ansvarlig for konserten, sørget for at konserten ble tatt opp. Nå skal vi få trykket opp et begrenset antall CD'er fra konserten. Interesserte musikere og samarbeidspartnere kan ta kontakt.

Storartet mottakelse i Serbia
(19.5.2005) Johanna-Franziska og Trond Wika har nettopp gjennomført en omfattende konsertturné i Serbia med norsk musikk på programmet. Som ledd i arbeidet med å etablere et Norsk-Jugoslavisk samarbeidsorkester basert på Helgeland Sinfonietta og Royal Strings of St. George, ble anledningen også benyttet til møter for å planlegge aktuelle program og prosjektperioder.

Helgeland Sparebank ny samarbeidspartner
(12.5.2005) Vi har nylig inngått en treårig samarbeidsavtale med Helgeland Sparebank. Det er med stor glede vi kan konstatere at den nyfusjonerte banken ønsker å bidra til kulturell vekst og nyskaping på Helgeland.

Cello x 4
(3.5.2005) Under Havmanndagene på Mo fredag 20. mai og lørdag 21. mai på Nesna, blir det anledning til å stifte bekjentskap med vår nyetablerte cello-kvartett. Les mer...

Suksess i Sømna og Brønnøysund
(12.4.2005) Helgeland Sinfonietta høstet stående ovasjoner etter sine konserter i Sømna og Brønnøysund helga 9. - 10. april. Presseomtalen er også overstrømmende med superlativer over orkesteret og spillet til de unge solistene.
Les mer i Helgeland Arbeiderblad og i papirutgaven av Brønnøysunds Avis 12. april.

Bjørn Kruse blir festivalkomponist under Ny Musikk-uka 2006
(5.4.2005) Nå er det klart at komponisten Bjørn Kruse kommer til Ny Musikk-uka 2006. Les mer...

ÅRSMØTE 9. april kl 1900 Hotell Sømna Kro
(2.4.2005) Årsmøtesaker legges ut på styresiden. Saker som ønskes tatt opp innsendes snarest. Valg av styrerepresentant fra Distriktsmusikergruppene foretas før årsmøtet.

Vår-turné på Sør Helgeland. solister: Ljuba og Nadja Kalmykovy - fiolin og Andreas Lande - klavér
(1.3.2005) Med et særdeles velklingende klassisk program med unge solister, gjennomfører vi to konserter på Sør Helgeland i april.

Lørdag 9. april kl 1600 i Sømna kirke.
Billettpris kr. 50,-
Søndag 10. april kl 1800 i Brønnøy kirke.
Billettpris kr. 100,-/50,-

Ny Musikk - uka 2005 Suksess med Arne Nordheim!
(5.2.2005) Ny Musikk - uka 2005 er gått over i historien og for involverte, musikere, studenter, elever og publikum, er det med en følelse av å ha opplevd et stykke levende historie at vi tenker tilbake på disse dagene. Arne Nordheim greide, gjennom foredrag, åpne prøver, work-shops og ved introduksjon av egne komposisjoner i konsertsammenheng, med oppriktig engasjement å formidle hvordan åpenhet og skaperglede er grunnlag for all kunst. I tillegg til stor musikalsk inspirasjon, har hans tilstedeværelse under festivalen gitt oss et utvidet perspektiv på kunstens universelle dimensjon.
Selve gjennomføringen av Ny Musikk - uka skjer som resultat av et nært samarbeid mellom flere krefter - lokalt og nasjonalt.
Takk til alle institusjoner og enkeltpersoner som på ulike måter har bidratt til å gjøre det mulig å skape en arena for nyskapende samtidsmusikk på Helgeland!

www.helgelandsinfonietta.nopost@helgelandsinfonietta.no